به گزارش سلام لردگان به نقل از
خبرگزاري فارس در
اسلام آباد، سازمان اطلاعات پاکستان با ارائه گزارشي نسبت به تلاش قدرتهاي بينالمللي براي تخريب کريدور اقتصادي پکن-اسلامآباد هشدار داد.
بر اساس اين گزارش، حرکت اسلامي ترکستان شرقي استخدام نيروهاي تازه از استان سين کيانگ (شين جيانگ) را آغاز کرده است.
گزارشها نشان ميدهد سازمانهاي اطلاعاتي مخالف با تقويت اين گروه و فراهم کردن بودجه براي استخدام نيروي جديد سعي دارند سرمايهگذاري چين در پاکستان را کاهش دهند.
«نواز شريف» پس از انتخاب شدن به عنوان نخست وزير پاکستان در اولين سفر خارجي خود راهي چين شد و در اين سفر قرارداد کريدور اقتصادي پکن براي اسلامآباد را که ميلياردها دلار سرمايهگذاري اين کشور در پاکستان را تضمين ميکرد به امضا رساند.
طبق گزارش وزارت کشور پاکستان، گروه حرکت اسلامي ترکستان شرقي فعاليت خود را عليه چين افزايش داده و اعضاي اين گروه با نفوذ در مناطق قبايلي به دنبال استخدام نيروي جديد است.
گفته ميشود که حمله به مهندسان و تکنسينهاي چيني که در پاکستان مشغول به کار هستند همچنين هدف قرار دادن تأسيسات هستهاي اين کشور در دستور کار گروه ترکستان شرقي قرار دارد.
نيروهاي امنيتي پاکستان با افزايش تدابير امنيتي براي تکنسينهاي چيني در تلاش هستند از پيش آمدن حوادث ناگوار براي چينيهاي مقيم پاکستان جلوگيري کنند.
به گزارش منابع ديپلماتيک، گروه حرکت اسلامي ترکستان شرقي توسط سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا و متحدان اين کشور پشتيباني ميشود و بدنبال تخريب روابط اقتصادي پاکستان با چين و کشورهاي آسياي ميانه ميباشد.
بر اساس اين گزارش، جلوگيري از تکميل پروژه بندر «گواتر» نيز يکي از اهداف حرکت اسلامي ترکستان شرقي است.
پکن با سرمايهگذاري در پروژه بندر گواتر قصد دارد اين بندر را از طريق بزرگراه «قراقرم» به شهرهاي مرزي چين وصل کند.
حرکت اسلامي ترکستان شرقي در تلاش براي جذب حاميان تازه، خارج از آسياي ميانه براي گسترش قلمروي فعاليتش است.
تحليلگران مي گويند که اين حرکت بيانگر افزايش فعاليت جنبش خواهر خوانده «حرکت اسلامي ازبکستان» است که حلقه هاي تندرو در آسياي ميانه و منطقه خودمختار «ژين جيانگ اويغور» را نمايندگي مي کند.
ايالت ترکستان شرقي که در زبان چينيها «شين جيانگ» ناميده ميشود، يکي از ايالتهاي مسلمان کشور بزرگ چين است که در غرب اين کشور واقع شده و پايتخت آن شهر «اورمچي» به معناي سرزمين ترکهاست.
اين ايالت با کشورهاي تاجيکستان، قرقيزستان، قزاقستان، مغولستان، هند و افغانستان هم مرز است و ساکنان آن مسلماناني از ريشههاي ترک و چيني هستند.
مساحت اين ايالت بيش از 1.646 مليون کيلومتر مربع و جمعيت آن يک ميليون نفر است و اگر چه اين منطقه سرشار از منابع غني طبيعي مانند نفت و ذغال سنگ و مس و آهن و گاز طبيعي و از همه مهمتر اورانيوم خام است، اما مردم آن به خاطر برخي سياستهاي دولت مرکزي از وضعيت معيشتي خوبي برخوردار نيستند.
انتهاي پيام